Стотици изпратиха Пенка Стоянова

14:30, 18 авг 19 25 2364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стотици опечалени, приятели, свързани и несвързани с баскетбола, изпратиха голямата Пенка Стоянова в последния ѝ мач. Съобщи БГНЕС.

Легендата на женския ни баскетбол почина в петък след дълго и тежко боледуване в Пловдив. Поклонението се проведе на най-близкото до Стоянова място – баскетболната зала „Строител“ в Пловдив, където години наред тя редеше кош след кош и водеше любимия си „Марица“ към победи, върхове и титли.

Почина баскетболната легенда Пенка Стоянова

Съболезнователни речи пред събралите се опечалени произнесоха кметът на родния град на Стоянова Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков, президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков и един от историографите на баскетбола в България Станко Стоянов.

Бяха прочетени съболезнователни адреси от Министерството на младежта и спорта и Олимпийския комитет. Венци изпратиха от ФИБА Европа, десетки клубове, училища и организации. Д-р Кабаиванов обяви, че една от новоремонтираните зали за баскетбол в Града на розите ще носи името на наречената Царицата на баскетбола Пенка Стоянова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама