"Бъдеще за село Труд": Проверката на РИОСВ в централата за биогаз обслужва бизнес интереси

15:00, 26 юли 19 25 1532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ-Пловдив осигурява институционален комфорт на непочтени бизнес интереси. Това заявяват от сдружение „Бъдеще за село Труд” по повод съобщението на инспекцията, че в намиращата се в селото централа за биогаз, не са открити нарушения като изпускане на дим и неприятна миризма.

"Поредното доказателство за това е разпространената до местните медии публикация, в която институцията се кълне, че гражданите спекулират и си измислят проблемите в с. Труд", казват от сдружението.

Няма открити дим и силна миризма от централата за биогаз в село Труд след проверка на РИОСВ

Според тях и при трите проверки, извършени от РИОСВ-Пловдив, не са потърсени жалбоподателите за информация. Не е потърсен и кмета на населеното място. Търсени са единствено удобни свидетели.

Сдружението освен това изтъква, че регионалната инспекция не разполага с техника за замерване и отчитане на миризми. "Това прави констатациите на няколко чиновника необосновани. Особено срещу думата на няколко хиляди от с. Труд. Липсата на въпросната техника е перфектното решение за покровителстване на порочни практики", допълват те.

От там твърдят, че РИОСВ-Пловдив е констатирала множество малки и големи нарушения на площадката на оператора, но за нито едно не е уведомила обществеността. Сдружението заключава, че инспекцията "извършва услуги, насочени към институционалният комфорт на непочтени, крупни бизнес интереси в цялата пловдивска област" и я призовава да не спекулира с проблемите на засегнатото население.

Сдружение „Бъдеще за село Труд” подчертава, че не е враг на зелената енергия и подкрепя тази несъмнено ценна технология, но се противопоставя на начина, по който тя се отразява на живота на населението в близост и на тоталната липса на адекватни контролни мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама