Международният фолклорен фестивал в Пловдив поставя акцент върху българското участие

14:30, 28 юли 19 / Култура 25 1236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 25-тото издание на Международния фолклорен фестивал през 2019 година, който ще се проведе от 29 юли до 2 август, в Пловдив ще си дадат среща представителни фолклорни състави от Испания, Индия, Молдова, Мали, Сърбия.

В годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, акцентът съвсем умишлено е поставен на българското представяне, затова и ще има силно, атрактивно българско участие - Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”, Ансамбъл „Дилянка“ Пловдив, Ансамбъл „Чепино“ Велинград и Ансамбъл „Тракия“, които ще имат самостоятелен концерт под надслов „Среща на поколенията“, по повод 45 годишнина от създаването ансамбъла – една от културните емблеми на града под тепетата.

Тържественото откриване на XXV Международен фолклорен фестивал е на 29 юли, в 20 часа, в Античния театър, с участието на колективи от Испания, Индия, Мали, Молдова, Сърбия, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен и Ансамбъл „Тракия“ Пловдив.

Всяка вечер в периода 29 юли – 2 август от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където с начален час 18.00 ч. ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама