Превозвачи и кмет на Пловдив се срещат при областния управител за проблемите с градския транспорт

07:30, 16 юли 19 25 1292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров събира на среща кметът Иван Тотев и шефовете на фирмите, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив. В понеделник превозвачите разговаряха с Димитров и получиха неговите уверения, че ще спомогне за решаването на проблемите, които заплашват да оставят стария град без градски транспорт.

Превозвачите настояват община Пловдив да започне да превежда необходимите средства за километър пробег, както е записано в договора за транспортния проект. Превозвачите са подписали договор, в който разчетите при влязла в сила система за електронно таксуване са 1.94 лв. за километър пробег, но в момента им се плаща по старите ставки, които са 1.50 лв. за километър.

Собствениците на транспортните фирма заявиха, че това е доста под себестойността на услугата и тези загуби ги водят към фалит, защото не могат да се разплащат в срок с доставчиците на гориво. 

Превозвачите заявиха, че те са направили исканите от тях инвестиции и са закупили автобуси от най-високия екологичен клас Евро – 6, като са ги оборудвали с автомати за чекиране. Те настояват системата за електронно таксуване да влезе в сила в най-кратки срокове и да започне да им се изплащат полагащите се по договор разходи за километър пробег.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама