Андрей Новаков пред превозвачи: Ще продължа да отстоявам правото ви да работите нормално в ЕС

15:00, 17 май 19 25 997 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„През последните две години в Европейския парламент работих за това нашите шофьори, нашите превозвачи да работят нормално в Европейския съюз. И съм горд, че бях един от тези, които допринесоха пакет „Мобилност” да остане „на трупчета”. Докато това е така, нашите тирове ще са по пътищата и шофьорите ни ще имат заплати”, заяви на среща с екипа на транспортна компания в Пловдив кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков. На разговорите присъстваха кметовете на район „Северен“ Ральо Ралев, на район „Централен“ Георги Стаменов и общинските съветници от ГЕРБ Емил Русинов и Ясен Михайлов.

В препълнената зала по време на откровен разговор Андрей Новаков подчерта, че без усилията на правителството, Министерството на транспорта и на негови колеги, с които е работил заедно в Европейския парламент, в момента пакет „Мобилност” щеше да е факт. „Той трябваше да бъде приет още през лятото на 2017 г., а това означаваше, че вече щеше да има съкратени курсове, щеше да има съкратени шофьори и нямаше да има заплати”, каза още кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ.

Продължаваме битката и през следващия мандат. За мен е изключително важно да постигнем споразумение, което да ви позволи да карате достатъчно време по пътищата на Европейския съюз, това  е свободен пазар и не трябва да ви задължават да връщате камионите празни. Вие сте свободни хора, които в свободното си време могат да изберат къде да почиват. Да – превозвачите трябва да осигурят възможност да се прибират шофьорите, ако те искат , но ако не искат – могат да прекарат почивката си където решат”, заяви  Андрей Новаков.

Той беше категоричен, че в следващия парламент ще поиска пълно членство в Комисията по транспорт на ЕП, за да се контролира процеса и да се отстояват исканията на превозвачите и шофьорите. „Не искам празни камиони да обикалят Европа и да замърсяват въздуха, защото това означава фалит в рамките на шест месеци за фирмите. Аз не искам почивното си време да го прекарвате на адрес по лична карта. Възможност – да, но не и да ви задължават и да ви проверяват”, подчерта най-младият български евродепутат, който пропътува с камион над 2200 километра в Европа заради пакета „Мобилност”.

„На изборите на 26-ти май е изключително важно какви хора ще изпратите в Европарламента. Пред вас застанах и с името, и лицето си. Аз съм част от ГЕРБ. Ние сме с номер 12 в бюлетината. Тук съм, за да потърся вашето доверие, защото нито един път не изпуснах самолет, когато трябваше да гласувам за пакета „Мобилност”. Направих всичко, което можеше, включително и невъзможното, и мога да гледам всеки от вас в очите”, каза още пред препълнената зала кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Андрей Новаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама