Засилено полицейско присъствие в Болярино, след като местен бизнесмен прегази крадец

14:27, 13 май 19 25 2313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В село Болярино има засилено полицейско присъствие след инцидент, при който бизнесмен от селото прегази с товарен автомобил крадец във фермата си, съобщиха от МВР-Пловдив.

На 60-годишния бизнесмен, който е кипърски гражданин, е повдигнато обвинение за умишлено престъпление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив, предаде БГНЕС.

Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят.

Инцидентът е станал около полунощ на 11 май. Трима мъже от село Белозем навлезли в имота на кипъреца Димитракис Спирилис и при опит да откраднат животни или люцерна били забелязани от собственика.

Той ги подгонил с товарния си автомобил, като тримата побегнали в различни посоки. Настигайки единия от крадците, Спирилис го блъснал. 30-годишният мъж от ромски произход издъхнал на място.

Бизнесменът е в ареста за срок от 72 часа, а ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор.

Димитакис Спирилис е обиран неведнъж от крадци, а преди три години е бил подпален и неговият дом.

Ромите неколкократно са осъждани за кражби. Убитият е излязъл от затвора през 2017 година, като има 14 присъди за кражби, а една е била именно в имота на кипърския бизнесмен. Разследването по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама