Папа Франциск даде първо причастие на децата в Раковски

12:21, 06 май 19 25 1669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск отслужи света литургия в църквата „Пресвето сърце Исусово” в Раковски. Светият отец даде първо причастие на 242 българчета от най-голямата католическа общност у нас.

Папа Франциск пристигна в Раковски, където стотици хора го чакат пред църквата „Пресвето сърце Исусово”. Хората наблюдаваха светата литургия на големи екрани. При пристигането си в града папата премина със своя папамобил, като в даден момент слезе сред хората и тръгна между тях. Нетърпеливи са и хората на площада в кв. Секирово. По-късно папа Франциск ще се срещне и с вярващите там.

"Скъпи деца, братя и сестри, Христос Воскресе! Щастлив съм да поздравя децата с първото причастие, техните родители и роднини, приятели. Вие, скъпи деца, момичета и момчета, сте дошли тук от всяко кътче на тази земя на розите, за да участвате в този чудесен празник, който сигурен съм, няма никога да забравите", обърна се папа Франциск строените пред олтара деца, чакащи своето първо причастие.

Първото причастие преди всичко е един празник, в който честваме Иисус, който няма никога да ни остави. Този празник е възможен благодарение на вашите родители, на бабите и дядовците ви. Да приемеш първото причастие означава приятелство с Иисус, каза още папа Франциск и добави: Господ се нуждае от вас, за да може да осъществи чудото да дарява радост на вашите близки.

Светият отец започна непринуден диалог с децата. Попита ги дали са доволни, че ще получат първо причастие и получи дружен отговор „да”, попита ги дали са сигурни и отново последва същия отговор. После папа Франциск попита децата защо са доволни и ги призова заедно да кажат, че са доволни, защото идва Иисус. „Ние сме братя помежду си, нашият закон е любовта”, каза папа Франциск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама