Андрей Новаков и Марин Захариев бяха гости на празника на Първомай

16:30, 01 май 19 / Политика 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатите за евродепутати Андрей Новаков и Марин Захариев бяха сред официалните гости на тържеството по случай 1 май - празникът на Първомай (област Пловдив). Преди официалната част двамата имаха възможност да
разгледат панаира на занаяти от региона, да опитат от местните плодове и зеленчуци и да поговорят с хората от общината. С тях бяха народните представители ген.Константин Попов и Запрян Янков, областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, общинският ръководител на ГЕРБ – Първомай Катя Попова. Сред основните теми за разговор бяха парите за земеделските производители и регионите, както и спорният пакет Мобилност.

"Пари за регионите ще има, ще има и за земеделските производители, благодарение на увеличения бюджет с 3,4 млрд. лв. европейски бюджет за България" - това увери хората Андрей Новаков. "Те ще стигнат до най-бедните райони за интензивно инвестиране там, където страната ни има най-много нужда за по-скоростно наваксване на изостаналите региони.

Хората имат нужда от по-добри пътища, от магистрали и от високоскоростни жп линии", коментира Новаков. По думите му парите ще отидат и за подпомагане борбата с демографската криза и бедността в най - засегнатите региони, като уточни, че Първомай не е сред тях. В разговорите с хората той похвали общината, която по думите му от видяното се развива добре, защото тук бизнесът работи и има ниска безработица.

Марин Захариев също похвали местните производители, като подчерта, че те са гръбнакът на икономиката в общината, която по думите му е традиционен център на хранително-вкусовата промишленост и в частност - на преработката на плодове и зеленчуци. Той не пропусна да отбележи, че първомайската лютеница е запазена марка, позната в цялата страна и извън нея.

По темата за пакета Мобилност, от който се интересуваха също жителите на общината - Новаков бе категоричен, че битката предстои, тъй като по думите му в следващия Европейски парламент преговорите може да започнат
от нулата.

Новаков обясни, че са били приети абсурдни промени, въпреки че са внесли 1200 поправки. Освен за пакет Мобилност, местни превозвачи повдигнаха и въпроса за двойните стандарти при дизела. През 2018 г.

Новаков и колегата му Емил Радев внесоха пилотен проект, с който започнаха борбата срещу различното качество на горивата в България и останалите страни на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама