Тотев: Площад "Централен" в Пловдив трябва да е готов на 6-ти септември

09:40, 27 мар 19 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Продължават ремонтите в центъра на Пловдив, който тази година е Европейска столица на културата. Кметът Иван Тотев коментира, че през юни и юли ще бъдат открити галериите, които се реновират. Според него в момента заявките за културни събития са повече от свободните площи за тях.

"Копаем си денонощно, не можем да смогнем да носим чай на работниците", така кметът Иван Тотев коментира работата по ремонта на площад "Централен". Градоначалникът на Пловдив заяви, че целта е на 6-ти септември, когато е празникът на града, да бъде завършен ремонта на централния площад в града под тепетата.

В момента се монтира осветлението в подлеза на "Гладстон" до пощата в града, в рамките на 7-10 дена ремонтът му ще е завършен.

"Ние никога не сме говорили, че обектите за 2019 г. трябва да бъдат открити през 2017 г. или 2018 г. Всички обекти, които сме планирали, са в един много напреднал етап на работа и са в линеен график. През юни и юли месец ще започнем да отваряме всички галерии, които сме предвидили да са готови до края на годината", заяви Тотев.

Той определи художествената галерия на ул. "Гладстон" в града като "дома на пловдивските художници", но дали дружеството на пловдивските художници ще продължи само да стопанисва сградата е дебат, който тепърва ще бъде воден.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама