“Десет женски изневери” от Катя Антонова с премиера на 8-и март

18:00, 07 мар 19 / Култура 25 1134 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почитателите на литературата в Пловдив могат да посрещнат 8 март по нетрадиционен и вълнуващ начин – с представянето на книга, посветена на бурните преживявания на женското сърце. На 8 март (петък) от 18:30 ч. в пловдивската книжарница “Хермес-Централ” писателката Катя Антонова ще разкаже за последния си сборник “Десет женски изневери”. Книга, изтъкана от десет разказа, които плачат, смеят се, обичат.

“Десет женски изневери“ събира историите на десет жени, в живота на всяка от които се е промъкнала изневярата. Не защото са недостойни и с нисък морал – в никакъв случай. Това са жени, които живеят по правилата, работят, грижат се за дома и децата си. Копнеят. За онези истински дълбоки чувства, които често пъти поставяме на последно място в живота си и които по памет наричаме „любов“.

“Този псевдоморал ме тревожи – днес ние не сме честни по отношение на чувствата си, по отношение на сърцата си. Чрез тези десет разказа бих искала да обърна внимание не толкова на изневярата, колкото на причините, водещи до нея. А в повечето случаи това е липсата на любов. Така че „Десет женски изневери“ не е превенция на изневярата, а подкрепа на любовта”, казва Катя Антонова.

Kатя Антонова е позната с детските си книги „Феята от захарницата“, „Двете кралства“, „Принцесешки истории“, „Рибка“ и други.

В „10 женски изневери“ тя отново разказва приказки, но на порасналите момичета за други пораснали момичета, които много силно желаят да бъдат обичани… истински.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама