Жители протестираха заради изграждането на ограда на болница в Пловдив

12:00, 28 фев 19 25 1154 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Граждански протест организираха тази сутрин жителите от блоковете до болница „Свети Панталеймон“ в пловдивския район „Южен“.  Хората недоволстват от строителните дейности и определените с ограда граници на терена на здравното заведение. Те се  оплакват, че са лишени от ползваните досега места за паркиране и не е осигурен достъп на пожарна до апартаментите им.  Десетки граждани се събраха пред входа на блока на ул. „Пере Тошев“ 107. 

С плакати с надписи „Данъкоплатци, но без права“ и „От 33 декара дойдоха под терасите ни“ протестиращите изразиха притесненията си намерението на ръководството на болницата да изгради  300 места за паркиране на линейки, както и за колите на лекарите и пациентите, предаде БНР. Проблемен казус се оказа и това, че според очертаните граници, теренът на общинската болница "изяжда" близо седемметров участък от асфалтирана улица с изградена инфраструктура. 

С протестиращите на място разговаря кметът на район "Южен" Борислав Инчев. Управителят на МБАЛ "Свети Мина" доц. Петко Недев се появи по-късно, когато протестът вече приключи. Двамата предстои да проведат разговор, за да се изясни дали може да се стигне до компромисно решение в полза на гражданите. На този етап такова няма, а хората се заканиха, че ще продължат с протестите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама