Детският научен център „Музейко” на гости в Пловдив

10:00, 12 яну 19 / Общество Сподели в: 25 476 Topnovini Автор: Topnovini
1

През 2019 година пътуващата изложба „Еврика” на детски научен център „Музейко” гостува на Регионален исторически музей - Пловдив.

Изложбата е подредена в Музеен център за съвременна история на ул. „Ангел Букорещлиев” №14. Посетителите имат възможност да я разгледат за първи път между 11:00 и 17:00 часа на 13.01 (неделя), а събитието е част от откриващата програма за Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

На 16.01 (сряда) от 12:00 часа „Еврика” ще бъде демонстрирана пред директорите на училищата и детските градини. След тази дата изложбата отваря за групови и индивидуални посещения на 17.01 (четвъртък), а актуална информация, работно време, цени на билети, формуляр за заявка от групи и начини да се планира посещение могат да бъдат намерена на http://historymuseumplovdiv.org/.

Изложбата „Еврика”

Знаеш ли кои са децата-изобретатели? А кога е създадена първата двоична азбука? Подсказваме: много преди ерата на интернет! Кога телефонът станал телефон и случайно ли е открит телевизорът? Отговора на тези и много други въпроси, свързани с човешкото любопитство, превърнало се в научно-технически прогрес, дава изложбата “Еврика”.
Кой не е мечтал да бъде велик откривател или голям изобретател?! Да даде името си на откритие, което прави живота ни по-добър, по-интересен, по-лесен?
Изложбата “Еврика” ни превежда по безкрайно забавен начин през едни от най-важните научни изобретения в човешката цивилизация. Тя разказва процеса на откривателството чрез игрови интерактивни модули, превръщайки децата в истински изобретатели. Благодарение на изложбата, любознателните малчугани ще изпробват нови идеи, ще се усъвършенстват и няма да се изплашат, че ще сгрешат или ще се провалят. Защото провалът е част от пътя към успеха!
“Еврика” представя сензационни открития от 19-ти и 20-ти век, които ще запомним като едни от най-популярните изобретения, променили завинаги света, в който живеем. Посетителите на изложбата ще научат как са били създадени рентгенът, телефонът, морзовият апарат, както и по-малко известни, но ужасно забавни изобретения като слинкито, балонът с горещ въздух или задвижваните от човешка сила автомобили.
За първи път Пловдив е спирка от турнето на изложбата. Досега тя е показвана в София, Разград и Габрово. Проектът е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Гостуването на Музейко в Пловдив се реализира и с подкрепата на EVN България.

Локация

Изложбата „Еврика” е подредена в Музеен център за съвременна история, гр. Пловдив. Музейният център за съвременна история е на ул. “Ангел Букорещлиев” 14 в двора с най-старите палми в България. Сградите в старата част на Пловдив са романтични и впечатляващи, но трудно достъпни с автомобил. Пешеходците могат да стигнат до Музейния център за съвременна история от площад Римски стадион, известен повече като “Джумаята”, или през ул. “Александър Първи” по панорамното стълбище с фонтана и с надписа PLOVDIV 2019.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани