Мъже с автомати вдигнаха на крак полицията в Асеновград

14:12, 03 яну 19 25 3323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стряскащо видео беше публикувано във Фейсбук от потребител, заснел как двама мъже, държащи по един автомат "Калашников", обикалят с бели джипове из Асеновград.

На кадрите се вижда, че всеки един от мъжете е седнал на рамката на отворен заден прозорец на бял джип "Мерцедес" и държи оръжие.

"Интересни кадри с калашници от преди минути по улиците на Асеновград", пише мъжът, заснел видеото - Симеон Добрев.

В РПУ-Асеновград са били подадени десетки сигнали от граждани. Патрулен екип е спрял двата джипа и установил, че младежите са решили да снимат клипче, а автоматите са бутафорни.

Материалите по случая обаче ще бъдат докладвани на прокуратурата, която ще се заеме със случая. 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Stanislav 16:26, 03 яну 19

Ами, очевидно не са от най-умните.
Като искаш да снимаш клип, снимай си някъде в частен имот. Ако искаш да ползваш обществен път за това, трябва да уведомиш най-малкото Общината и КАТ, понеже заснемането на клип изисква понякога дублажи, повторения и т.н. и т.н. Понякога само с едно минаване може и да не стане. А дори и само едно да е, пак се пречи на движението. Ако не искаш така, тогава отиваш и си плащаш на някоя частна писта, на частно летище, на частен път и там си снимай на воля колкото искаш. На всичкото отгоре ползвали автомати. Ама те не били истински. Ама откъде да знаеш истински ли са, не са ли истински? Може да стреснеш някой. А може пък да стреснеш някой, който вече някога е бил заплашван с автомат и човекът да превърти играта за секунди и да си помисли, че пак го заплашват и да те застреля. Примерно. А може да уплашиш малко дете. Пак примерно. Примерите могат да бъдат много. Защо не отидеш в някой нощен клуб да размахваш такива оръжия, че да ти ги заврат където слънце не огрява? То всеки си намира майстора. Никога не е късно да станеш за резил. Защо не отидеш и на някоя мутренска бензиностанция с такова оръжие, че да видиш как СОТ-а или мутрите идват за отрицателно време и пак ти завират автомата там където слънце не огрява. Както се знае от много хора, историята помни случаи в които въоръжени грабежи са били извършвани с фалшиви оръжия. Обаче това НЕ променя класифицирането на грабежа като друг вид, а пак си остава "въоръжен грабеж". А според нашите закони в тая държава, това е едно от най-най-тежките престъпления у нас. И е сред тези, за които се дават най-много години затвор. Ходи обяснвай, че било фалшиво оръжие. Като искаш да размахваш оръжие, нужно е било да предупредиш Полицията преди това. Да поискаш разрешение. Ако ти откажат, значи най-вероятно е имало причина да ти откажат. Пък и през прозорците се подали... Пффф... КАТ уж си затваря очите по време на абитуриентските празници, за такива изцeпки, с оправданието, че "не можем всички стърчащи да глобим". Но тия поне сега санкционирани ли са?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама