Болница в Пловдив не може да изпише двама пациенти, нямат роднини

16:00, 04 дек 18 25 1026 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама пациенти на Клиниката по нервни болести на университетската болница "Св. Георги" в Пловдив не могат да бъдат изписани от няколко месеца, защото нямат близки и роднини, които да ги приемат, съобщиха лекари. Липсват и места в различни социални институции.

За единия болен извънредният престой след изтичане на клиничната пътека е 3 месеца, а за другия – два. Първият е постъпил с исхемичен инсулт на 21 август т.г., има становище от ТЕЛК от 2010 г., а от 20 септември т.г. е и с психиатрична експертиза. От клиниката са направили запитване за настаняване в Дом за социално подпомагане в Карлово. До момента за неговото лечение УМБАЛ "Свети Георги" е изразходвала 1 196,60 лв., а пътеката е 730 лв.

Няколко пъти повече болницата е похарчила за втория пациент - 10 877 лева. Той е бил приет на 23 септември.

"Предприели сме всички необходими законови мерки, които се изискват в случаите, когато при изписване на пациент не може да се осъществи връзка с негови близки или те откажат да го вземат. Тъй като в момента имаме два такива случая, потърсихме съдействие от "Социално подпомагане" за настаняване на болните в подходяща институция", коментираха от лечебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама