Пловдивската опера обяви празничната си програма за декември

09:30, 01 дек 18 / Култура 25 1654 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Балетна премиера „Пепеляшка”, музикални изненади за Коледа и Новогодишен бал Опера Пловдив отново ще изненада своите почитатели с празнична програма през декември.

Коледният подарък за цялото семейство е премиерата на балета „Пепеляшка” от Сергей Прокофиев. Вълшебната приказка е преразказана чрез класическата хореография на Боряна Сечанова и изпълнение на оркестъра на живо. Премиерните дати са в две поредни съботи – 8 и 15 декември от 17 часа.

В традиционния коледен концерт на 21 декември за първи път ще прозвучат „Коледни песни от различни адреси” в празничен аранжимент за голям симфоничен оркестър, изпълнени от Хор „Детска китка”.

В програмата са включени и заглавия, които задължително присъстват в афиша на големите оперни театри за Коледа – операта „Бохеми” от Пучини със специалното участие на талантливия тенор Сергей Абабкин на 14 декември и комичната оперета „Прилепът” от Щраус с любими валсове и искрящо шампанско на 20 декември. По време на спектаклите родителите могат да оставят своите деца да се забавляват в Стаята на Г-жа Опера.

Новото издание на поредицата концерти „Малка нощна музика”е с фокус „Италианските майстори” на 5 декември. Музикантите на Опера Пловдив и проф. Виктор Чучков ще отговорят на въпросите кой е дядото на Пучини, само опери ли е композирал Росини и колко композитори с фамилията Марчело познаваме. Накрая ще прозвучи рождественско поздравление още от 17в.

С намигване Опера Пловдив кани зрителите на училище за влюбени с „Така правят всички” от Моцарт на 4 декември с дебют на група млади, но! талантливи певци. Преди Нова година най-малките ще се забавляват с концерт-спектакъла „Ако бях голям” с възпитаниците от Академията на Госпожа Опера.

В традиционния Новогодишен бал в Операта ще гостуваща трупата на Националния музикален театър, която обещава празнично настроение с огнен чардаш, виенски валс, гръцко сиртаки и чаша вино на 29 декември.

Опера Пловдив ще посрещне специалната 2019 с премиера за България на единствената танго-опера в света – провокативното заглавие „Мария от Буенос Айрес” от Астор Пиацола на 13 януари. Спектакълът на култовата режисьорка Веселка Кунчева е част от официалната програма по повод откриването на Пловдив – Европейска столица на културата и на него са поканени всички официални гости, които ще пристигнат в града. Поради големия интерес билетите за „Мария от Буенос Айрес” са в продажба от началото на декември.

Пълна програма на Опера Пловдив може да намерите на сайта www.operaplovdiv.bg . Билети се продават на касата на Операта, където вече е инсталиран ПОС терминал, както и на касите на Ивентим и на всички каси на Изипей.

От декември Опера Пловдив предлага възможност за онлайн закупуване на билети в системата EPAYGO, която позволява билетът да се разпечата у дома или директно да се запази на мобилния телефон без да се посещава каса.

Входът с мобилните билети е чрез сканиране на валиден баркод.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама