Пловдивски студенти представят рецепти и съдове за здравословно хранене
09:50, 11 юни 16
25
536
Шрифт:
В новите съдове храната се готви, без да се използва мазнина. Те са с естествено антибактериално покритие и в тях може да се приготвят месо, зеленчуци, а при поставяне на капак - цяло пиле и риба, без отделяне на дим и неприятни миризми.
В обучението на студентите се акцентира на принципите за здравословното и диетичното хранене. Те представят менюта, съобразени с изискванията на различни възрастови и професионални групи.
"Щастливи сме, че намерихме още един партньор за сътрудничество в лицето на Ана и Маурицио Аугостини, които дават възможност на нашите студенти да се запознаят с новостите в ресторантьорството, предоставяйки ни съдове, които съчетават топлопроводимите свойства на алуминия и топлозадържащите на вулканична лава. Нещо повече, те ще спонсорират и научно-приложно изследване, целящо разнообразяване на ястията, допринасящи за здравословен модел на хранене, за ограничаване употребата на мазнини. Ще имаме възможност да разработим нови технологични режими и рецептури за диетични ястия", каза заместник-ректорът на УХТ проф. Йорданка Алексиева.
Още от „“

Ученици разкриват тайните на египетските пирамиди
14:57, 07 фев 25 /
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
14:55, 20 апр 24 /
Незабравимо и бляскaво парти беляза една година glo™ в България
14:58, 13 ное 23 /
Интегрираният проект за водите на град Пловдив продължава своята реализация
09:05, 30 мар 23 /Последни новини

Община Сливен продължава ежедневни оросявания в квартал "Речица"
11:12, 21 юли 25 / Регионални новини
Многофункционална ли е кошарата за игра - ползи отвъд времето за игра
18:19, 17 юли 25 / Свят
Най-бързата мобилна мрежа в Европа е на А1 България според Ookla®
14:58, 17 юли 25 / А1
Добави коментар