Прокурор хулиганства в болнично заведение в Плевен, Гешев е възмутен

14:30, 05 юли 20 25 3344 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

На 04 юли в град Плевен е постъпил сигнал за извършени хулигански действия в УМБАЛ "Георги Странски". На място пристигнали служителите на МВР, които установили, че прокурор от Върховна касационна прокуратура е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и демонстиращи явно неуважение към обществото.

Задържаното лице се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на болничното заведение. Мъжът отказал да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на УМБАЛ „Георги Странски", разпоредил им да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите. Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил реплики към охраната – „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!

Днес, 05 юли, Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурора от Върховна касационна прокуратура.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев на мястото са изпратени прокурори от СПГ, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова.

Самият Гешев коментира случилото се и написа в Tweeter, че хулиганската проява е "възмутителна и недупостима за висш прокурор".
"Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама