Нинова: БСП повишава доверието в себе си на всички избори

14:43, 04 юли 20 / Политика 25 3683 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори. Спечелихме президентските избори. Увеличихме депутатите си от 39 на 90. Увеличихме евродепутатите си от 4 на 5. Увеличихме кметовете и общинските съветници и спечелихме в 4 областни градове. Това го направихме заедно - членовете и симпатизантите на партията." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен.

Нинова благодари за труда и отново заяви, че ГЕРБ и управление на Борисов в последните 10 години "ни доведе до най-бедната, най-корумпирана страна в Европа". "При това работихме в много трудна среда на превзета от ГЕРБ държава, медийно затъмнение, компроматна война срещу инакомислещите, уволнения и натиск върху наши членове. Но и ние сами понякога си причинявахме вреди върху имиджа. Вътрешните ни противоречия, изразявани публично, разколебаваха и отблъскваха хора. Те се изостриха в последния месец. И ако някой мисли , че те са междуличностни, греши. Причините за тях са много по-дълбоки и ние заедно трябва да решим как ги преодоляваме и как продължаваме."

Лидерът на левицата коментира и причините за противоречията в НС, които по думите й са:
"Първата е реформата, която направихме заедно преди четири години. Въведохме три мандата за депутати, два- за председател и пряк избор на председател. Тя не се прие еднозначно и някои другари от първия ден досега искат нейната отмяна. Но на държавно ниво тя показва, че няма вечни хора във властта, включително и председателя,  и че властта се дава на народа, а не на една група при избора."

Друга причина е внушението, че БСП воюва с ПЕС. "Скоро бях на посещение в Брюксел. Имах срещи на най-високо равнище - председател на парламент, вицепрезидент на Комисията, председател на Групата на социалистите и демократите, Комитета на регионите, европейските работодатели и синдикати. Всички показаха уважение към българските социалисти и отбелязаха, че сме една от малкото леви партии в Европа, които увеличават доверието в себе си. Но имаме едно различие - Истанбулската конвенция. Дебатът за нея породи напрежение с отделни наши другари, но и тогава, и сега заявявам категоричната си позиция против някои текстове в нея, които противоречат на българската Конституция, на българската култура и реалности.", заяви Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама