Над 120 тона са отпадъците край Червен бряг, свързани с Бобокови

13:49, 03 юли 20 25 2749 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в землищата на гр. Червен бряг и на с. Рупци, обл. Плевен, които по външни белези могат да се определят като опасни. Първоначалният анализ сочи, че това е едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък, генериран от дружества, собственост или свързани с досъдебното производство, по което в качеството им на обвиняеми са привлечени лицата А.Б. и П.Б., съобщиха от прокуратурата.

Емил Димитров: Бизнесмени заравят, държавата чисти


Снимка: Прокуратура

В хода на извършения оглед под ръководството на Специализирана прокуратура е открито и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък. Районът се охранява като предстоят действия по установяване на произхода на отпадъците.

Отпадъци от акумулаторни батерии, внос от Словакия и Румъния, са открити в землищено на Червен бряг

Досегашните действия, стартирали на 01.07.2020 г., установяват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 години, които не подлежат на последващата преработка. Продължават действията на прокуратурата по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци.


Снимка: Прокуратура

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама