Полиция и строга карантина в Буковлък заради нови случаи на коронавирус

08:10, 16 юни 20 25 2905 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
От полунощ здравните власти поставиха под частична карантина плевенското село Буковлък, съобщи Нова телевизия. Причината - повишаване броят на заразените от коронавирус сред местните.

"Само за два дни броят на положителните за COVID-19 е 24 жители на селото. А днес са установени нови четири случаи на заразата", потвърди кметът Росен Русанов.
 

51 нови случаи на COVID-19 у нас

 
В селото маските отново стават задължителни за всички обществени места. "Това обаче е въпрос на самосъзнание и здравна култура", казва Русанов. В селото е изграден КПП, който проверява кой напуска и влиза в селото. Със забрана да напускат са заразените, както и контактните им лица, общо 40 души.

"Днес има още 4 нови случая на заразата. Предстои да бъдат вземи още проби. Аз предупреждавах, че този развой на събитията е възможен, но в България е нормално да впрягаш коня преди каруцата", казва Русанов.

Той допълва, че в селото ще започне и масово тестване, както и сериозен контрол на хората поставени под карантина. "Вчера имахме случаи, в които хора заразени с коронавирус се разхождаха по улицата", обясни Русанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама