Налага ли се воден режим и в Плевен?

21:40, 04 дек 19 25 4556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Плевен се нормализира ситуацията с водоснабдяването и не се налага въвеждане на режим. Това потвърди областният управител Мирослав Петров, който е изискал информация от ВиК, предава БНР.

Плевен и прилежащите селища получават вода от водоснабдителните зони Крушовица, Биволаре и Вит, както и от водоснабдителна група "Черни Осъм". Те се експлоатират от ВиК-Ловеч.

"Малкият и големият язовир на Кайлъка нямат нищо общо със захранването на питейната вода в Плевен. Няма нищо общо нивото на язовирите с водния режим на града. Няма опасност. Проблемът повече е бил в Ловеч, водният режим, отколкото в Плевен, вследствие на което голяма част от дебита, който би следвало да премине за Плевен, тъй като този водопровод е основно за плевенчани, е бил пренасочван към Ловеч'', каза Петров и добави, че има проведени разговори с областната управителка на Ловеч, с шефа на ВиК-Ловеч.

И Ловеч въвежда режим на водата

''Вече сме се уточнили и въпросът е решен. В язовирите текат планови ремонти. Да, нивото е паднало, но това по никакъв начин не влияе върху състоянието на питейната вода и водозахранването на населението", категоричен бе той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама