„Алфа Рисърч“: ГЕРБ печели София и Пловдив

22:15, 03 ное 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1633 Topnovini
1

При 100% паралелно преброяване на резултатите за София данните на "Алфа рисърч" показват, че Йорданка Фандъкова е получила 50,3% от гласовете, Мая Манолова - 45,7%, съобщи БНТ. 4% са гласували с "не подкрепям никого". 

Председателят на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова, Никола Вапцаров заяви, че оспорва честността на вота заради сигнали, които имат от застъпници и граждани за купуване на гласове.

При 100% паралелно преброяване по данни на "Алфа рисърч" в Пловдив изборите печели Здравко Димитров с 56,9%, съобщи БНТ. Славчо Атанасов е събрал 38,6% от вота на избирателите. 4,5% са отбелязали "не подкрепям никого" в бюлетината.

Екзит половете винаги се провалят. Докато поне 30% от т. нар. паралелно преброяване не се види, до тогава не се знае кой ще е кмет на Пловдив", коментиракандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който по данните на екзит пол, остава на второ място и губи изборите. Относно ниската активност, той каза: „Това е демокрацията“.

Георг Спартански е новият стар кмет на Плевен

Досегашният кмет Георг Спартански, издигнат от ИК „Община Плевен“, побеждава с 53% срещу 43% областния управител Мирослав Петров от ГЕРБ, показва още проучването на „Алфа рисърч“, цитирани от БНР. „Много се радвам, че гражданите на Плевен потвърдиха, че линията, по която вървим, е правилна. Затова първата ми благодарност е към тях. Искрена благодарност за членовете на ИК и на предизборния щаб, които направиха и невъзможното, за да проведем една активна и позитивна кампания”, каза той.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 139 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.