Георг Спартански в Плевен на балотаж, победа за повечето досегашни кметове на общини

12:40, 28 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1079
1

Досегашният кмет на Плевен Георг Спартански, издигнат от Инициативен комитет Община Плевен, отива на балотаж. Спартански получи само 36.90% от гласовете. На балотажа той ще мери сили с Мирослав Петров от ГЕРБ, който на първи тур получава за момента 30.29%.

Балотаж ще има и в Долни Дъбник. Там сили ще мерят БСП и местната коалиция БЗНС (ПП “Никола Петков“ И ПП “БЗНС“) в лицето на Зорница Йоткова и Иван Ветов.

Балотаж ще се поведе и в Община Левски. Досегашният кмет Любка Александрова от БСП получава на първи тур 43.37%, а Здравко Дафинов от местна коалиция СДС (ВМРО-БНД, ДБГ, БЗНС) е с 29.10%.

Никопол също ще гласува на втори тур. Там ще се състезават ГЕРБ в местна коалиция и БСП. Ивелин Савов от БСП получи 31.47% от гласовете, а досегашният кмет Валерий Желязков от местна коалиция ГЕРБ (ВМРО-БНД) - 29.81.

Балотаж ще има и в Червен бряг. Там кандидатите на ГЕРБ и на местна коалиция ДБГ буквално ще се борят за всеки глас. На първи тур Цветан Димитров от ГЕРБ получи 25.85%, а досегашният кмет Данаил Вълов от ДБГ - 25.43%.

При 100% обработени протоколи от ОИК кметове избраха общините Долна Митрополия, Белене, Гулянци, Искър, Кнежа и Пордим.

В Долна Митрополия досегашният кмет Поля Цоновска от от местната коалиция ГЕРБ (БЗНС, ВМРО-БНД, СДС) печели изборите с 62.40% от гласовете. Светла Телефонска от БСП е втора с 29.48%.

В Община Белене печели ГЕРБ в коалиция с БЗНС, ВМРО, НФСБ и техния кандидат - досегашният кмет Милен Дулев, който получава 51.41% от гласовете. Втори остана Момчил Спасов от БСП с 33.92%.

Гулянци се печели от БСП и кандидата й - досегашният кмет Лъчезар Яков, който получава 53.23% от гласовете. Втори остава Виолин Иванов от НФСБ с 20.92%.

Община Искър печели местна коалиция "БСП за България" (ПП АБВ, ПП АТАКА) в лицето на Валентин Йорданов. Засега той има 53.14% от гласовете. Втори е Венцислав Мариновски от ПП ВМРО – Българско национално движение с 23.90%.

ГЕРБ е с победа в Община Кнежа със своя кандидат - досегашният кмет Илийчо Лачовски, за който са гласували 61.22%. На второ място е Николай Дамяновски от местна коалиция "Обединена Социаладемокрация" (ПП АБВ, ПП ВОЛЯ) с едва 13.16%.

Пордим се печели от ГЕРБ в коалиция с АБВ, ВМРО-БНД, БЗНС. Кандидатът им - досегашният кмет Детелин Василев получи 59.29% от гласовете. Втори остана Илиян Александров от БСП с 29.76%.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 139 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.