Избраха временно изпълняващ длъжността кмет на Община Плевен

11:25, 26 сеп 19 / Политика 25 1157 Topnovini
1

След гласуване Общински съвет - Плевен избра за временно изпълняващ длъжността кмет на Плевен Милен Яков, заместник - кмет на общината.

В рамките на гласуването бяха избрани и кметове на кметства за 16 населени места в общината за времето от 18.10.2019 г. до полагането на клетва от новоизбраните кметове по места след местните избори.

Предложението беше внесено като допълнителна точка на днешното заседание от председателя на местния парламент Мартин Митев, тъй като на предстоящите избори за кметове и общински съветници, насрочени за 27 октомври, в Общинска избирателна комисия - Плевен, съответните кметове на кметства и на Община са регистрирани за участие в предизборната надпревара. 

Депутатът Калин Поповски е кандидатът на ВМРО за кмет на Плевен

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато кмет на община, кмет на район или кмет на кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове, в 7-дневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет на общината, кмет на района или кмет на кметството за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 114 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.