Министър Каракачанов ще участва в събития на кампанията „Бъди войник“

07:50, 10 сеп 19 / Политика 25 2762 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в събитията от националната информационна кампания „Бъди войник“ в Плевен, съобщиха от Министерството на отбраната.

В инициативата ще се включат и командирът на Специалните сили бригаден генерал Явор Матеев, както и началникът на щаба на Сухопътните войски - бригаден генерал Николай Караиванов.

Проявите ще започнат в 16.00 часа на площад „Възраждане“ и в района на Военния клуб, където ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. Със свои щандове в нея ще участват видовете въоръжени сили, Националната гвардейска част, Служба „Военна полиция“, Централното военно окръжие, както и Факултет „Авиационен” към Националния военен университет.

В близост ще бъдат експонирани образци въоръжение, военна техника и екипировка на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Служба „Военна полиция“. На място ще бъде позициониран и самолет L-39ZA „Албатрос”. Военнослужещи от Специалните сили ще демонстрират действия за обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници, реална стрелба с маркиращи боеприпаси,  специализиран ръкопашен бой с владеене на тънкости от бойните изкуства.

Посетителите ще могат да разгледат и музей на открито: „Оръжието на българската войска в миналото”, организиран от национално дружество „Традиция”, клон Плевен.

От 18.30 ч. на откритата сцена на площад „Възраждане“ ще започне концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Сухопътни войски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама