Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната на 11 август

22:29, 10 авг 19 25 6504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес отново ще е слънчево, след обяд - горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са между 32° и 37°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна. 

По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, но бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури по крайбрежието между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 27°, на 2000 метра – около 20°.
През първата половина от следващата седмица ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните във вторник и сряда ще са между 34° и 39°, по-ниски, около 30°, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

Жълт код за високи температури е в сила за 16 области на страната на 11 август, сочи справка на сайта на НИМХ. Предупреждението за високи температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Хасково и Ямбол. В тези райони се очаква след обяд температурите да надвишават 35 градуса. При тези температури са възможни здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама