Арестуваха ,,ало" измамник в Белене

11:58, 05 юли 19 25 1434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участник в телефонни измами е задържан след незабавна професионална реакция на криминалисти от Белене под ръководството на районен прокурор. Това съобщиха от ОД МВР - Плевен.

Работата е започнала на 24 юни, когато съдействие в полицията е потърсила възрастна жена от Белене. За времето от 18.00 часа до 19.30 часа 71-годишната след телефонни разговори с непознати е въведена в заблуждение. За да съдейства при задържане на телефонни измамници тя е закачила на портата пред къщата си полиетиленов плик със 1100 лева.

На 25 юни в полицията в Белене е получен сигнал от 70 - годишна жителка на крайдунавския град. Тъжителката е заявила, че на 24 юни 2019 година около 19:30 часа била потърсена на домашния си телефон от непознат. Под претекст, че се провежда операция по залавяне на телефонни измамници, била въведена в заблуждение. По дадени й указания възрастната жена оставила в контейнер в близост до дома си 1630 лева и дебитна карта с изписан на нея коректен пин код. По случаите незабавно са образувани преписки за престъпление от НК.

На 27 юни в крайдунавския град е регистрирана друга измама. По същата схема е подведена в заблуждение друга жителка на Белене – 70-годишна. За да окаже съдействие на полицията тя оставила 7600 лева в черен полиетиленов плик под пейката пред дома.

В хода на проведените оперативни издирвателни мероприятия под ръководството на наблюдаващ прокурор е установен 54-годишен, който в ролята на "куриер" е посетил домашните адреси на потърпевшите и е взел инкриминираните парични суми. На 1 юли извършителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Привлечен е и разпитан в качеството на обвиняем. Дал е подробни сведения за участието си в деянията. В хода на процесуално-следствените действия са открити част от инкриминираните парични суми и вещи, съотносими с предмета на разследване. Продължава работата по документиране на престъплението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама