ЧЕЗ Разпределение инвестира в подобряване на електрозахранването в област Плевен

13:57, 19 юни 19 / Икономика 25 258 Topnovini
1

Ръководството на ЧЕЗ се срещна с местните власти от региона

Ръководството на ЧЕЗ проведе среща с кметове на общини и техни  представители от област Плевен. Домакин на събитието беше областният управител Мирослав Петров. По време на срещата бяха представени реализираните инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г, съобщиха от пресцентъра на "ЧЕЗ България" ЕАД.

През 2018 г. ЧЕЗ Разпределение инвестира над 3 млн. лв. в подобрения на мрежата в област Плевен. Компанията извърши реконструкция на подстанция Долна Митрополия за 326 000 лв. Основно перо в инвестиционната програма беше автоматизация на електропроводи в региона. Автоматизираните съоръжения дават възможност за управление на мрежата от разстояние. Чрез тях се изключват само повредените участъци и се минимизира броят на засегнатите клиенти при евентуални аварии, като качеството на услугата многократно се повишава. Компанията вложи и 200 000 лв. в рехабилитация на кабели средно напрежение в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре. Реконструкции на мрежи ниско напрежение за 300 000 лв. бяха извършени в Червен бряг и Пордим, както и в села от общините Плевен, Червен бряг, Никопол и Левски. ЧЕЗ Разпределение изгради нов трафопост в Червен бряг за 133 000 лв.

5.1 млн. лв. влага ЧЕЗ разпределение за подобряване сигурността на електрозахранваето в област Враца

През настоящата година дружеството монтира 7800 дистанционно обслужвани електромери в Червен бряг. Тези електромери осигуряват поглед в реално време върху мрежата и по-стриктният контрол помага за по-бърза реакция при нужда.  През тази година ЧЕЗ Разпределение ще извърши и модернизация на възлова станция „ТЕЦ Плевен“ за 200 000 лв. В рехабилитация на кабели в Плевен, Кнежа, Червен бряг и Койнаре ще бъдат инвестирани    415 000 лв. Реконструкция на мрежи ниско напрежение ще бъдат реализирани в Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия и Гулянци за 253 000 лв.

ЧЕЗ инвестира над 2 млн. лв. за електрозахранването в Кюстендилско

Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Плевен е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани