Международна театрална асоциация учредяват в Плевен представители на седем държави

15:00, 08 фев 19 / Култура 25 2448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международна театрална асоциация ще бъде създадена в Плевен от представители на театри от седем държави. Това съобщи Жаклин Рафаелова - заместник-директор на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен.
Инициативата за учредяване на новото творческо обединение е на директора на Плевенския театър Васил Василев и е една от проявите по повод 100-годишнината на професионалния театър в Плевен.

Учредителите ще присъстват на премиерата на пиесата "Картоиграчи" на Гогол в съботния ден, а в неделя, след създаване на асоциацията, ще дадат пресконференция за целите, които си набелязва новото творческо обединение, поясни Рафаелова.

Гости за театралното събитие в Плевен ще бъдат Мачей Новак - художествен ръководител на Първия полски професионален театър в Познан, Олга Полевикова - ръководител на Руския драматичен театър на Литва, Филипп Лос - режисьор, художествен ръководител на Руския театър на Eстония, Татяна Артамонова - член на художествения съвет на Театър "Мастерская", Санкт Петербург, Миляна Ненадов - маркетинг директор на Народно позорище, Ниш, Сърбия, и Деян Лилич - актьор, бивш директор на Македонски народен театър, Скопие.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама