Международна театрална асоциация учредяват в Плевен представители на седем държави

15:00, 08 фев 19 / Култура и наука Сподели в: 25 747 Topnovini Автор: Topnovini
1

Международна театрална асоциация ще бъде създадена в Плевен от представители на театри от седем държави. Това съобщи Жаклин Рафаелова - заместник-директор на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен.
Инициативата за учредяване на новото творческо обединение е на директора на Плевенския театър Васил Василев и е една от проявите по повод 100-годишнината на професионалния театър в Плевен.

Учредителите ще присъстват на премиерата на пиесата "Картоиграчи" на Гогол в съботния ден, а в неделя, след създаване на асоциацията, ще дадат пресконференция за целите, които си набелязва новото творческо обединение, поясни Рафаелова.

Гости за театралното събитие в Плевен ще бъдат Мачей Новак - художествен ръководител на Първия полски професионален театър в Познан, Олга Полевикова - ръководител на Руския драматичен театър на Литва, Филипп Лос - режисьор, художествен ръководител на Руския театър на Eстония, Татяна Артамонова - член на художествения съвет на Театър "Мастерская", Санкт Петербург, Миляна Ненадов - маркетинг директор на Народно позорище, Ниш, Сърбия, и Деян Лилич - актьор, бивш директор на Македонски народен театър, Скопие.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани