Прокуратурата подхвана слепите по документи, които шофират в Плевенско

12:10, 06 фев 19 / Крими Сподели в: 25 582 Topnovini Автор: Topnovini
1

Районната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство по случай с издадени решения от ТЕЛК на двама мъже от Долни Дъбник - възложена е съдебномедицинска експертиза. Това съобщи за БТА говорителят на прокуратурата, прокурор Добринка Матеева.

До края на седмицата се очаква заключение на експертите, които установяват дали двамата освидетелствани от ТЕЛК имат нарушения на зрението и до каква степен, какво е нивото на тяхната трудоспособност. Установено от полицията, че карат автомобили без книжки и имат съставени актове за това, допълни прокурорът. Очаквам експертизата да даде отговор на въпроса дали лицата са със 100-процентова нетрудоспособност и дали се нуждаят от чужда помощ, след като карат автомобили, коментира Матеева.

Прокуратурата вече е получила материали по случая от Главна дирекция "Национална полиция", цялата медицинска документация от ТЕЛК, справка от НОИ за отпуснатите на двамата мъже добавки и помощи. Освидетелстваните са разпитани в качеството им на свидетели. Те имат документи, че от детска възраст са с поставена диагноза за наличие на наследствена обремененост, свързана с проблеми със зрението, каза Матеева.

Тя поясни, че разследват т. нар. документна измама, за създаване на документи с невярно съдържание, които са дали възможност на лица да получат неправомерно парични средства.

Двамата мъже от Долни Дъбник имат постановени присъди по друго дело за "пране на пари", добави тя.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани