Създадоха фалшив профил на областния управител на Плевен

13:30, 14 яну 19 / Крими Сподели в: 25 363 Topnovini Автор: Topnovini
1

Областният управител на Плевен Мирослав Петров е сигнализирал компетентните органи, че са му създадени фалшиви профили във Фейсбук. Това Петров съобщи днес на специално свикана за случая пресконференция в областната администрация, предаде БТА.

''Никога не съм имал профил в социалните мрежи и не дебатирам теми в тях - не комуникирам по такъв начин с медиите и обществото'', добави той.

''Предпочитам да контактувам директно с журналистите, с гражданите и обществото, чрез лично посещение и среща, чрез разговор в приемния ми ден, чрез официалната страница на областната администрация. Когато се налага, свикваме пресконференция или изпращаме от името на областната администрация съответната информация'', каза още той. 

Той допълни, че не знае мотивите за създаването на фалшивия му профил, но предполага, че "по време на изборна година може да се използва за разпространение на фалшиви изказвания" от негово име, които да предизвикат скандали. Това може да бъде провокация в предизборна ситуация, е убеден Петров. Той ще настоява да се разследва случаят докрай, защото, както се изрази, му се случва за втори път да му създават фалшив профил в социалната мрежа.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани