Мариела Любенова беше удостоена със званието "Почетен гражданин на гр. Левски“

17:50, 19 дек 18 / Спорт 25 1932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Истински празник на спортния дух ,воля и неуморен труд за достигане на високи постижения беше тържеството посветено на световния шампион Мариела Любенова и постиженията на СКК „Киокушин” – Левски на 18 декември в НЧ „Георги Парцалев-1901”.

С радостни овации препълнения салон на читалището аплодира Мариела, каратеките от клуба и сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров ,носители на множество наши и международни отличия.Истинският спектакъл на бойното изкуство беше незабравимо преживяване .

На 1 декември 2018г.националната състезателка, нашата съгражданка ,скромно,упорито и влюбено в спорта момиче Мариела Любенова беше отличена с престижната награда на Българска карате киокушин федерация за „Спортист на 2018г. при жените”, а от Асоциацията на бойните спортове беше избрана сред 40 000 спортисти от различни бойни спортове и бе наградена с най-високото отличие „Златен пояс”. Тя е двукратен европейски шампион и Вицесветовен шампион при Девойки старша възраст; Вицеевропейски шампион и Световен шампион при жени, многократен шампион от държавни първенства от вътрешния календар на Българската карате киокушин федерация. На състезание в гр.Стара Загора Мариела извоюва 3 златни медала от три дисциплини - на кумите и ката при девойките и на ката при жените и купа за най-техничен състезател.

Мариела Любенова благодари за топлото посрещане ,за помощта и подкрепата на своите родители , на сенсей Росица и Милен Петрови, на всички ,които я подкрепяха по дългият и труден път до световното признание .Тя тренира от 10 години ,но за да стигне до световно признание, сподели в отговор на въпроса на водещата Илхан Мюртезова , е нужен не само талант ,но и постоянство. Пътят на Мариела към славата тръгва от СКК „Киокушин” – Левски и първите учители на световната шампионка са сенсей Росица Петрова и сенсей Милен Петров .Много труд ,спортен дух, дисциплина, воля и желание да стане национална състезателка са белязали пътя на младото момиче през годините .
Родителите ,Даринка и Николай Любенови благодариха на кмета на общината Любка Александрова и председателя на Об С-Левски Дочко Дочев, на общинските съветници, на СКК „Киокушин” – Левски,на всички съграждани ,на младежите и децата за подкрепата на Мариела.Специален поздрав Мариела получи от училището в което учи вече 12 години –СУ „К.Попов”.На златното момиче със златно сърце, което е гордост за училището и града директорът Валентина Дженева връчи юбилейния медал по повод 95 –та годишнина на училището.Мариела получи и Почетна грамота за издигане авторитета на образователната институция, с благопожелания, благодарност и подкрепа.Специални поздрави поднесе и ОУ” М.Горки”.
Кметът на Община Левски Любка Александрова инициатор на празника поздрави от сърце Мариела:„За мен е огромно щастие да приветствам едно от прекрасните деца на град Левски , Мариела !Да те поздравя за световната титла ,за Златния пояс ,който е едно признание за най-добър спортист в бойните спортове. Знам ,че няма неизстрадан успех ,а този огромен успех ти е коствал много- 10 години .И ако 2018 година е годината в която ти изгря ,нека сега започне новото успешно десетилетие ,защото таланта ,който имаш за мен е гаранция ,че твоите големи успехи предстоят …С шампионския характер и изключителна човечност,която виждам , за мен това е гаранция за успех, не само в спорта, но и в живота .”
Председателят на Об С-Левски Дочко Дочев поздрави сърдечно световната шампионка и прочете решението на Об С-Левски с което я удостои със званието „Почетен гражданин на гр. Левски/изявен спортист/.
Най-младата и красива почетна гражданка на град Левски Мариела Любенова получи ключа на град Левски от кмета на общината , ключът от сърцата на всички в залата отбеляза Александрова.
Мариела благодари развълнувано и сподели ,че осъзнава каква отговорност е и каква чест е .
„Обещавам да го пазя и защитавам името на града.”,каза Мариела.Призна ,че се чувства горда и занапред ще направи нужното името и да се свързва с постижения.Зад всеки успех стоят много хора и тя сърдечно благодари на сенсей Милен Петров и сенсей Росица Петрова,на своето семейство и приятелите които я подкрепя и това и помага да издържи .Пожела на всички светли празници.
Към момента в карате клуб- Левски тренират около 40 човека във всички възрастови групи.През тренировъчния процес в Карате клуб - Левски са преминали много бивши състезатели, спечелили медали от вътрешни и международни състезания - Ради Чолаков, Любен Чолаков, Венцислав Велизаров, Илко Константинов, Калоян Георгиев, Ваня Пенчева, Яна Маринова, Петър Петров, Петър Стефанов, Диян Първанов, Петър Йорданов и още много други.
Част от националните състезатели по карате са направили първите си стъпки в Карате клуб - Левски, - братята Георги и Иван Иванови, Стилиян Петков, Мариела Любенова, Светослав Стилиянов.

Кметът на община Левски Любка Александрова връчи почетен плакет и грамота и на :
Сенсей Милен Петров - председател на Спортен карате клуб „КИОКУШИН” гр.ЛЕВСКИ, състезател при ветераните, носител на престижни отличия от Международни турнири, през 2016г. заема 3-то място, през 2017г. - 1-во място в своята категория и 2-ро място за купа „Йокозуна”, а през 2018г. - 3-то място. През тази година е отличен с купа за „Най-висок боен дух” в Европейско първенство за ветерани.
Сенсей Росица Петрова – заместник-председател на Спортен карате клуб „КИОКУШИН” гр.ЛЕВСКИ, състезател и многократен медалист по ката. През 2012г. на Държавно първенство в гр.Русе се класира на първо място от 12 състезателки.
Светослав Стилиянов - многократен призьор от държавните първенства от вътрешния календар на Българската карате киокушин федерация, Европейски шампион от Сърбия 2015г.; Вицеевропейски шампион от Гърция 2018г. ,участник в две Световни първенства през 2016г. и през 2018г. и носител на първо място в Републикански турнир по кикбокс за юноши през март 2018 г.
Медалистите от Международни състезания, които се провеждат ежегодно в гр.Шумен и Национални първенци по карате киокушин - Инджи Реджеб, Деян Спасов, Даниел Гърков, Бранимир Тихомиров, Ивая Христова.

Кметът на Община Левски Любка Александрова е направила предложение за предстоящото, на 20 декември, заседание на Об С –Левски за предоставяне на извънредна парична награда за изключителни спортни постижения на Мариела Любенова /5000лв/и за високите резултати на СКК „Киокушин” – Левски/1000лв/

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама