Разбиха нарколабораторя в Плевенско

15:00, 17 дек 18 25 2066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотични вещества е проведена на територията на село Румянцево, област Ловеч и с. Девенци, област Плевен.

В акцията, под ръководството на Районната прокуратура в Червен бряг, са участвали служители на Криминална полиция, отдел „Разследване“ и Специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен и колегите им от РУ – Червен бряг.

В хода на процесуално – следствените действия на адрес в село Румянцево, в момент на отглеждане на растения от рода на конопа и работеща технологична инсталация в помещения, специално оборудвани за това, са задържани двама мъже  - 33 годишен от София и 41- годишен от Червен бряг. Оттам криминалистите са иззели 1000 растения от рода на конопа с различна височина и 20 изсушени растения, с общо тегло 2 кг. На адреса били открити и 4 климатични инсталации, 51 луминесцентни лампи, 50 вентилатори, както и 70 туби с различна вместимост, съдържащи течен тор, 40 чувала торо-почвена смес 9 влагомери и 10 термометри.

В жилище в с. Девенци, обитавано от 33 – годишния мъж, служителите на реда открили  2 г кокаин и 3г хероин.

След изтичане на 24 – часовите полицейски мерки, с прокурорско постановление двамата мъже са задържани за 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама