Парад на модата превзема Плевен

19:10, 11 дек 18 / Любопитно 25 364 Topnovini
1

Парадът на модата в Плевен ще пренесе зрителите "на червения килим" с 200 красиви нови тоалети за дамите тази неделя. Това заяви в пресклуба на БТА режисьорът на шоу-концерт-спектакъла Георги Ангелов.

Той уточни, че в 68-мото издание на модното шоу дизайнери от София, Варна, Благоевград и Плевен показват предимно официални колекции за бизнес, за коктейл и за други по-специални случаи. 

Ангелов добави, че сцената на театър "Иван Радоев" 25 момичета, които той е подготвил, ще покажат на сцената "с пластика и танц", в атмосфера на световни музикални хитове и многоцветна феерия от светлини, повече от 20 нови колекции българска мода. Ангажирани са и 20 деца за дрехи за тяхната възраст. Сред водещите имена са доц.д-р Мариела Гемишева - преподавател в НХА - София, която идва с копринена розова колекция, и родената в Плевен Светла Димитрова. Двете са носители на най-високото национално отличие в бранша - "Златна игла".

Тази година в дефилето излизат за първи път българи, които са се завърнали в България, след като са завършили "Мода" в университети във Вашингтон, Рим, Мюнхен, Рим, Цюрих, каза Ангелов. "Парадът е форум, който 29 години възпитава на красота и естетика в обличането. Той по традиция превръща Плевен за един ден в столица на националната мода", коментира режисьорът. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани