Георг Спартански: Чест е за Плевен да има в биографията си Медицинския колеж

18:05, 30 окт 18 / Култура 25 1838 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Със стилна церемония беше отбелязана 70-годишнината на Медицинския колеж – Плевен. Събитието се състоя в зала „Магнум”, присъстваха академичното ръководство на Медицинския университет, представители на медицинските колежи от страната, ръководители на институции, бивши и настоящи преподаватели и студенти. Те бяха приветствани от директора на Колежа доц. д-р Емилия Бързашка и ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов, които припомниха достойния път на учебното заведение и благодариха на всички свои колеги за усилията за неговото утвърждаване и отстояването на авторитета му. Излъчен беше и филм, посветен на историята на Медицинския колеж, разказващ неизвестни досега факти от годините.

Позовавайки се на думите на проф. д-р Славчо Томов, че Колежът е най-здравият корен на плевенската Алма Матер, кметът Георг Спартански подчерта в обръщението си, че всички ние трябва да помним корените, за да черпим от тях мъдрост и самочувствие, но и за да имаме перспективите за бъдеще. За Плевен е чест да има в своята биография такова успешно учебно заведение, разкрило хоризонта и за създаването на Медицинския университет, който вече е сред водещите в страната, категоричен беше още той.

По повод годишнината Георг Спартански връчи почетен плакет на Община Плевен на директора на Колежа доц. д-р Емилия Бързашка.
На церемонията бяха отличени бивши директори и преподаватели на учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама