България отново се включва в "Похода на свободата" срещу трафика на хора

19:00, 18 окт 18 25 1808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България отново ще вземе участие в глобалната инициатива „Поход за свободата“ („Walk For Freedom”). Събитието е израз на колективното усилие, водено от Фондация „Кампания А21“ - световна организация за борба с трафика на хора за премахване на модерното робството навсякъде и завинаги. Тя се провежда на 20 октомври в над 500 локации по света.

Комуникационният фокус на кампанията е върху националната телефонна линия за борба с трафика на хора 0800 20 100. Това е денонощна, безплатна и анонимна линия, целта на която е да служи като национален инструмент за достигане до уязвими групи, както и за спасяване на хора, които се намират в ситуация на трафик.

Желанието на организаторите е да акцентират върху проблема трафик на хора, неговите измерения, форми и начини за противодействие. Походи вече бяха организирани в София, Бургас и други градове на страната.

Пловдив

Началният час на инициативата е 11.00 ч, посоката е от пл. „Стефан Стамболов“ до Римски стадион и обратно.

Плевен

Походът тръгва от Театъра до Мавзолея е в 11:00 часа. На няколко пункта по маршрута млади доброволци ще раздават брошури по темата. 

Ще участват доброволци от Младежкия общински парламент, ПГ по туризъм „Алеко
Константинов” – Плевен, и други училища.

Кърджали

"Поход за свобода" в Кърджали ще стартира в 11.00 ч., като началната точка на тръгване е пред бл. Ракета до автогарата. Първите 50 човека, които се регистрират на място в 10:30 часа ще получат черна тениска на кампанията с надпис "Все още има робство".

Габрово

В Габрово походът започва от Спортната зала, а крайна точка е сградата на Общината. 
 
Български младежки Червен кръст – Габрово отправя призив към всички жители, които искат да покажат своята съпричасност към жертвите на трафик на хора, да се включат в инициативата. За първите 70 души, които се регистрират пред Спортната зала от 10:30 часа ще има тениски с логото на кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама