Задържаха двама "ало" измамници в Плевен

14:10, 10 сеп 18 25 1807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама извършители на телефонна измама са задържани при съвместни действия на криминалисти от ОДМВР-Плевен и Ловеч. Разследването стартирало на 8 септември, след като 65-годишен плевенчанин потърсил помощ в Първо РУ.

Човекът обяснил, че е попаднал в мрежата на измамници, на които доверчиво предоставил плик с 6000 лева. Те го „атакували“ многократно по мобилния му телефон и го убедили, че в момента тече полицейска операция по залавяне на мошеници и неговата помощ ще е безценна. За целта той трябвало да остави плика с парите до контейнери за смет на кръстовище, а след приключване на акцията, парите ще му бъдат върнати. Едва по-късно мъжът разбрал, че е измамен.

По случая веднага било образувано досъдебно производство, а в рамките на предприетите оперативни действия, в които се включили и служители на ОДМВР-Ловеч, двамата извършители - 44-годишен от село Български извор и 24-годишен негов другоселец, попаднали в полицейския капан.

Те са задържани в рамките на 24 часа, направили са пълни самопризнания, част от сумата в размер на 2220 лева и мобилни телефони, са предадени доброволно. С постановление на наблюдаващия прокурор спрямо мъжете е взета мярка за неотклонение задържане до 72 часа. Работата по документираното престъпление продължава под наблюдението на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама