След 6 часа преговори: Свалиха протестиращите работници в Перник

20:00, 10 окт 22 25 2693 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Двамата работници, които протестираха на строеж в Перник, са свалени от шестия етаж и се преглеждат от медицински екипи, предаде БТА.

Работници от турски произход се бяха качили на перваза на шестия етаж на новострояща се кооперация в центъра на града и заплашваха да скочат заради неизплатени заплати. Драмата приключи след близо 6-часови преговори. 

Казусът е сложен - обектът е с български инвеститор-строител, кърджалийска фирма, която е посредник, и турска фирма, която е наела работниците от Турция. Кой по веригата носи вина за неуредените финансови взаимоотношения с работниците, тепърва ще се изяснява, каза кметът на Перник Станислав Владимиров. Той подчерта, че се водят разговори с всички по веригата, предаде БНР.

От кърджалийската фирма има уверение, че ще бъдат изплатени частично възнаграждения, а след това ще се пристъпи към подписването на споразумения за останалата част от сумата.

С двамата мъже през деня разговаряха специалисти от Института по психология и представители на турското посолство у нас. Малко преди 18.00 часа при тях се качи кметът на Перник. По-рано през деня той им купи храна и вода. Тук на място бяха още областният управител Людмил Веселинов и окръжният прокурор Галина Антова.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама