Четирима са в болница в Перник заради ешерихия коли

17:54, 25 дек 19 / Общество 25 3430 Topnovini
1

Четирима души са хоспитализирани заради ешерихия коли в пернишката болница. Те са постъпили за лечение около обяд. Трима от тях са от проблемния квартал „Проучване“, където бе открита зараза във водата, съобщи „24 часа“.

Болните са от „Проучване“ и от район в близост до квартала. С температура, повръщане и разстройство са приети в Инфекциозното отделение двойка, която живее на семейни начала, един мъж и една жена. Всички са консумирали вода от чешмата. Те са поставени на лечение със системи. За случаите са уведомени РЗИ и здравното министерство.

Кметът на Перник за проверката в „Стомана”: Има теч, не може да се твърди, че е кражба

В пернишката болница е създадена организация за поемане на пациенти, които са почувствали различни неразположения. Стриктната организация е създадена съвместно с МБАЛ „Рахила Ангелова“ и Министерството на здравеопазването.

Точно на Коледа от РЗИ Перник излязоха с официално съобщение в което се твърди, че в квартал „Проучване“, където преди ден бяха открити „Ешерихия коли“ в питейната вода, са започнали ремонтни дейности за отстраняване на авариите довели до влошаване на качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

„След отстраняване на авариите, извършване на промивка и дезинфекция на засегнатите участъци от водопроводната мрежа, ще бъде извършено пробонабиране на пийна вода, а за резултатите гражданите ще бъдат уведомени своевременно“, се казва още в съобщението на институцията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани