Ще се пренасочва ли питейна вода от София за Перник?

09:10, 20 дек 19 / Общество 25 1421 Topnovini
1
"Ако водите у нас се управляват добре, софиянци няма да изпаднат във водна криза, дори да снабдяват Перник с вода", каза пред Нова телевизия Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите.
 
В четвъртък регионалният министър Петя Аврамова заяви, че се обмисля питейна вода от София да бъде пренасочена към Перник. На заседание на Общинския съвет стана ясно, че това е трудна задача.

Перничани готови да блокират АМ „Люлин” заради водната криза

„Трябва да си дадем сметка дали свързването на двете системи е рационално решение. По-важно е да намалим загубите по водоснабдителните системи с подмяна на водопроводите в тях. Трябва да се търсят алтернативните източници за водоснабдяване на промишлените нужди”, каза още Иван Иванов.

Той коментира и предвиденото увеличение на цената на водата в Перник. „Министърът на регионалното развитие обясни, че такова увеличение няма да бъде допуснато поради настъпилите обстоятелства. Цената на ВиК услугите в страната следващите години обаче ще се увеличава. Неизбежно е. Няма как да се подобри услугата без финансови средства”, поясни председателят на Българската асоциация по водите.
 
 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани