Перничани готвят протест заради кризата с водата

11:41, 15 ное 19 25 2250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Перничани готвят протест заради кризата с водата. Недоволството е породено както от състоянието на язовир „Студена”, чийто обем драстично спадна, така и от неяснотите около предстоящия воден режим.

Организацията тече в социалната мрежа. Сред исканията е търсенето на съдебна отговорност от виновните за водната криза. Протестът е насрочен за 20 ноември от 9 часа пред сградата на ВиК.

Учебните и детски заведения трябва да разполагат с допълнителни съдове, снабдени с кранчета за измиване на ръце и съдове за достатъчно количество резервна вода за санитарните възли.

Кметът на Перник: Комуникацията ми с премиера е по-добра, отколкото с шефа на ВиК

Сред мерките, предприети във връзка с режима, са извършване на ежедневна дезинфекция на подовете в помещенията, неколкократно ежедневно измиване и дезинфекция на тоалетните, както и дезинфекция на приборите, съдовете за хранене и чашите за вода след всяка употреба в детските заведения.

От здравната инспекция съобщиха, че се подготвят предписания за предприемане на хигиенни и противоепидемични мерки за всички учебни и детски заведения, които ще бъдат връчени в най-кратък срок. За изпълнението им здравните инспектори ще следят стриктно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама