Перничани готвят протест заради кризата с водата

11:41, 15 ное 19 / Общество 25 1069 Topnovini
1

Перничани готвят протест заради кризата с водата. Недоволството е породено както от състоянието на язовир „Студена”, чийто обем драстично спадна, така и от неяснотите около предстоящия воден режим.

Организацията тече в социалната мрежа. Сред исканията е търсенето на съдебна отговорност от виновните за водната криза. Протестът е насрочен за 20 ноември от 9 часа пред сградата на ВиК.

Учебните и детски заведения трябва да разполагат с допълнителни съдове, снабдени с кранчета за измиване на ръце и съдове за достатъчно количество резервна вода за санитарните възли.

Кметът на Перник: Комуникацията ми с премиера е по-добра, отколкото с шефа на ВиК

Сред мерките, предприети във връзка с режима, са извършване на ежедневна дезинфекция на подовете в помещенията, неколкократно ежедневно измиване и дезинфекция на тоалетните, както и дезинфекция на приборите, съдовете за хранене и чашите за вода след всяка употреба в детските заведения.

От здравната инспекция съобщиха, че се подготвят предписания за предприемане на хигиенни и противоепидемични мерки за всички учебни и детски заведения, които ще бъдат връчени в най-кратък срок. За изпълнението им здравните инспектори ще следят стриктно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани