МОСВ: „ТЕЦ Република“ Перник може да използва газовия парогенератор 3

18:33, 05 сеп 19 / Общество 25 1702 Topnovini
1

ТЕЦ Република“ Перник може да използва газовия парогенератор 3, съобщиха от Министерството на околната вода и водите.

"Във връзка с постъпили запитвания от граждани и медии относно спиране на дейността на „Топлофикация-Перник“, РИОСВ – Перник уточнява, че наложената на дружеството принудителната административна мярка (ПАМ) не е за спиране на всички мощности на дружеството, а само на две от тях - парогенератори № 4 и 5.

РИОСВ изпрати писмо до „Топлофикация-Перник“, в което уведомява дружеството, че може да се възползва от условие в действащото Комплексно разрешително (КР), което дава право на оператора да експлоатира парогенератор № 3, за който разрешеното гориво е природен газ. Спирането на парогенератори 4 и 5 беше наложено поради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса в нарушение на издаденото комплексно разрешително на предприятието. Мярката е наложена от днес 05.09.2019 г. с цел предотвратяване на замърсяване на околната среда. Срокът на действие на мярката е до изпълнение на условията на действащото комплексно разрешително", съобщават още от министерството.

По-рано днес от "Топлофикация-Перник" съобщиха, че не могат да гарантират доставките на парно и топла вода на гражданите в Перник след спирането на двата генератора на централата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани