В Перник проверяват сигнал за пяна в река Струма

13:30, 12 юни 19 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РИОСВ-Перник проверява сигнал за замърсяване на река Струма. Сигналът е за пяна в коритото на река Струма в участъка от моста на кв. "Мошино" в Перник по течението на реката към центъра на града. Извършена е незабавна проверка като е обходено коритото на реката в пет участъка – от центъра на града срещу течението на реката до кв. "Мошино", съобщиха от РИОСВ.

Локализирано е мястото на заустване на замърсени води – бетонов колектор на левия бряг на реката, който е заустен след моста на кв. "Мошино". При проверката е установено, че от колектора изтича вода с бяла пяна. Пяната е по повърхността на водите в определен участък – от моста на кв. "Мошино" до моста срещу бензиностанция „Шел“ в Перник.

Органолептично не е установена миризма на химикали или гнилостни процеси във всички проверени участъци, нито наличие на умряла риба. По искане на РИОСВ-Перник ИАОС-София е взела водни проби за извършване на последващ лабораторен анализ. Резултатите ще бъдат обявени допълнително.

Освен на зеления телефон на екоинспекцията, жителите на района са подали сигнала и на тел. 112, както и на дежурния телефон на общински съвет за сигурност на Община Перник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама