Перник получи 27 млн. лева за възстановяване на щетите от труса през 2012 г.

13:54, 22 май 19 25 1244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Перник е получила 27 млн. лв. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за укрепване на общински, държавни и частни сгради, пострадали от земетресението на 22 май 2012г., съобщи кметът Вяра Церовска. По думите й дори и тази година читалищата в Драгичево, Кладница, Рударци, Кралев дол, кв."Бела вода" са укрепени с част от тези средства. Не се очаква допълнително финансиране. Церовска увери,че малкото пострадали обекти, които не са получили финансиране, общината ще се постарае да възстанови със собствени средства, въпреки кризисното състояние, в което се намира.

Поглед назад: Защо пернишкото земетресение през 2012-а е феноменално в световен мащаб?

С молебен и водосвет за здраве и благоденствие пред централния пернишки храм "Св. Иван Рилски" в Перник днес беше отбелязана седмата годишнина от голямото земетресение през май 2012 г. В богослужението се включи и викарият на Софийската епархия Белоградчишкият епископ Поликарп. Свещениците отново се помолиха да няма земетресения, наводнения, за дава здраве и благоденстиве на българските земи.

Духовното да бъде водещо, за да преодоляваме изпитанията и бъдем крепост на по-младите, призова епископ Поликарп. Той приветства всички от името на партриарх Неофит. Бяха раздадени 250 порции постен курбан за здраве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама