Управителят на обявената за продан от НАП болница в Перник подаде оставка

18:30, 09 яну 19 25 1350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация /СБПЛР/ в Перник, обявена за продан от НАП - д-р Венцислав Чунов е подал оставка, съобщиха от общинския съвет. Чунов е посочил лични мотиви за оттеглянето си.

От общинския съвет заявиха, че не са доволни от начина на управление на д-р Чунов заради натрупания дълг към НАП и лошия финансов резултат като цяло на здравното заведение. 

Според д-р Чунов обаче заетостта на леглата се е увеличила от 29 на 39 процента за една година, а постъпленията на болницата са нараснали от 176 000 лв. на 247 000 лв. 

Оставката ще бъде обсъдена на заседание на общинския съвет в края на месеца.

Заради дълг малко под 500 000 лв. НАП обяви в края на ноември миналата година търг за продажба на болницата. Търгът бе насрочен за 18 декември при първоначална цена 4 934 762 лева и впоследствие отменен, след намеса на здравния министър. На свое заседание преди месец общинският съвет реши да бъде изготвен оздравителен план за погасяване на задълженията на СБПЛР. Разплащанията ще се извършват единствено с постъпления от Здравната каса, които не бива да надхвърлят 15 000 лв. месечно. НАП обаче настоява за бързо изплащане на задълженията, като първият транш, възлизащ на приблизително 80 000 лв., трябва да бъде внесен до 20 януари. 

На 21 януари престои среща в НАП, на която се надяваме да постигнем договореност за разсрочване на задълженията, заяви председателят на общинския съвет Иво Савов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама