Перник отбеляза 50 години джудо в града

19:10, 11 ное 18 / Спорт 25 1784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Перник отбеляза тържествено 50-тата годишнина от основаването на спорта джудо в града. Специални почести бяха отдадени на основоположника на спорта джудо в Перник и първи професор по джудо - Ангел Божичков. Той получи почетен плакет и грамота от областния управител на Перник Ирена Соколова за своя принос и цялостната си дейност за развитието на джудото в града.

Почетен с плакат и медал беше и Светослав Велчев - един от първите треньори в града и основател на женската секция по джудо. Грамоти получиха и всички спортни деятели, допринесли за развитието на джудото в Перник.

Българската федерация по джудо организира и тържествена вечеря, на която присъстваха спортните величия в града, поставили основата на джудото, както и действащи треньори от местни клубове. Президентът на федерацията Румен Стоилов им връчи благодарствени плакети от името на БФД. Благодарствени грамоти раздаде и Инициативният комитет, организирал честването на годишнината.

През двата почивни дни се проведоха републикански отборни първенства по джудо за момичета и момчета, и девойки и юноши старша възраст и младша възраст, които се радваха на значителен интерес от страна на клубовете в България. Надпреварата мина в добър дух и спортсменство в присъствието на множество зрители в залата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама