Жители на трънско село препречиха път на багер край кариера

13:10, 25 окт 18 / Общество Сподели в: 25 351 Topnovini Автор: Topnovini
1

Жители на трънското село Ездимирци не позволиха на строителна фирма да добива инертни материали в района на населеното място преди да представи необходимите за целта разрешителни.

Машините копаели в района на бившата кариера, а добитият материал бил предназначен за ремонта на моста в местността „Секирица” край Трън, каза кметският наместник Петър Петров. За да спрат тежката техника, той и хората от селото препречили пътя на багера с личните си автомобили, съобщи БНР.

Местните жители са категорични, че няма да допуснат машините. За проблема кметският наместник е уведомил кметът на Трън, подал е сигнал и на тел. 112.

„Положението беше нетърпимо. Отпратих ги, те дойдоха отново и тогава направихме блокада. Знам колко е важен ремонтът на моста, но законът си е закон”, каза Петров.

От РИОСВ-Перник съобщиха, че сигнал е получен и при тях, но е препратен в Министерството на икономиката, тъй като не е от тяхната компетентност. Ремонтът на моста край Трън започна в началото на месеца. Реконструкцията се налага след тежкия пътно-транспортен инцидент със сръбски ТИР през ноември миналата година.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани