Нинова: Управлението на Борисов ни доведе до най-бедната страна в Европа

16:25, 27 юни 20 / Политика 25 2575 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Председателят на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно изборна конференция на общинската организация в Монтана. По време на конференцията, в която участват над 100 човека, се дискутираха проблемите на най-изостаналия в развитието си регион - Северозапада.

Управлението на Борисов в последните 10 години ни доведе до най-бедната, най-корумпирана страна в Европа. Те разградиха държавността и предадоха институциите в ръцете на паралелната държава”, обяви лидерът на левицата. Тя бе категорична, че трябва да се сложи край на този модел на управление. „Публичните обиди и нападки ни вредят. Ние в БСП може да имаме различни мнения, но това, което трябва да ни консолидира, е програмата на партията. Водим разговори и с други леви партии и сдружения за общи действия. Провеждайте срещи по места с местни структури и формации на тези партии и сдружения за създаване на общ фронт за промяна на България”.

Нинова заяви, че БСП започва конкретно обсъждане в пет области на Закона за Северозапада - Враца, Монтана, Видин, Ловеч и Плевен.
"Днес започваме неговото конкретно представяне и дискутиране във всяка област поотделно. Благодаря на всички, които се включиха в подписката за Закона за Северозапада, както и за десетките предложения, дошли от хората. Той е жизнежизненоважен за развитието на икономиката, инфраструктурата, здравеопазването, образованието и земеделието в региона. Предлагаме специален фонд в държавния бюджет за финансиране, както и възможности за използване на европейската кохезионна политика".

Заедно с Нинова бяха народните представители от левицата Атанас Костадинов, Илиян Тимчев, членът на Изпълнителното бюро Вяра Емилова, областният председател Пламен Младенов и членът на НС Ивайло Лилов.

Снимка: БСП

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама