ГЕРБ доминира в Монтанско  

17:20, 28 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 330 Любомира Николова
1

При 100% обработени протоколи на първи тур на местните избори в област Монтана ПП ГЕРБ е с шест победи и ще се бори на три балотажа, една победа има за Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“, а  за Медковец на балотаж отиват  „Движение 21“ и „БСП за България“.

Община Берковица отива на балотаж, а изборът на жителите на общината ще е между кандидатът на ПП ГЕРБ Димитранка Каменова с 49.90% и кандидата на Местна коалиция „Обединена Социалдемокрация“  с 26.49%.

Все още не са ясни окончателните резултати за община Бойчиновци, евентуално на балотаж ще се борят кандидатът на ПП БНД Светлин Сретениев с 41.02% и  кандидатът на ПП ГЕРБ Мария Димитрова с 25.50%.

Община Брусарци отново е спечелена от ПП ГЕРБ и кандидатът им Наташа Младенова с 65.98%.

Във Вълчедръм победата също е категорична и тя е за предходния кмет на общината и  представител на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски“ Иван Барзин с 64.35%.

Община Вършец ще гласува в неделя. Изборът ще е между кандидатите с най-високи данни, сред които са досегашният кмет Иван Лазаров от ПП ГЕРБ с 46.20% и кандидатът на „БСП за България“ Латинка Симова с 20.95%.

Община Георги Дамяново има кмет на първи тур и това е кандидатът на ПП ГЕРБ Нина Петкова с 53.82%, следвана от Филип Борисов от Местна коалиция „Българска нова демокрация“ (Нова алтернатива).

В община Лом на първи тур е избран кмет от ПП ГЕРБ и това е  Георги Георгиев с 59.85%.

В Медковец отиват на избори в неделя. Жителите на общината ще могат да дадат своя глас или за кандидата на „Движение 21“  с 46.01%  Евгени Антонов, или за Венцислав Куткудейски от „БСП за България“ с 41.51%.

В  Монтана за пореден път за кмет е избран Златко Живков от Местна коалиция „СДС (ГЕРБ, БНД, ВМРО-БНД и ЗНС)” със 71.75%.

В община Чипровци победата е отново за ПП ГЕРБ и Пламен Петков със 77.35%. Същото е и положението в община Якимово и ГЕРБ са водещата сила, а кмет на общината ще е Георги Георгиев.

 

 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 91 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.