Има заподозрян за взрива на колата на адвокат в Монтана (ОБНОВЕНА)

20:18, 07 окт 19 / Крими 25 1785 Topnovini
1

Публикувана 18:15 Обновена 20:18

От Прокуратурата в Монтана заявиха, че има заподозрян за взривяването на автомобил на адвокат в града. Срещу него има улики, но към момента доказателствата не са убедителни. 

Жертви и пострадали при експлозията няма. Взривът избухва малко след 3 часа след полунощ в гараж на блок в центъра на града.

Предстои назначаването на техническа експертиза, от която ще се установи вида и количеството на взрива, както и дали се касае именно за взрив или за възпламеняване.

Взривната вълна отхвърля вратите на гаража на десетина метра и разрушава стената на съседния гараж. Пламъците и димът обхващат цялата фасада на блока.

Собственикът на взривения автомобил Красимир Босев има подозрения кой е организирал атаката.

„Свързано е с дела, които аз водя, граждански спрямо негови близки, които дела към момента не се развиват в негова полза. Опитва се да избяга от тези задължения и в немощта си да постигне този резултат той периодично инициира такива действия",  казва Босев пред bTV.

Това не е първата атака срещу адвоката. Преди две години той е нападнат и ударен с паве в гърба, а преди година е подпалена колата и на негов колега от адвокатската му кантора.

„Подавал съм сигнали, всички сме подавали сигнали, до момента се оказва, че събраните от органите доказателства към момента не са достатъчни, за да се достигне до този човек", разказва Босев.

 
 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 152 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.